Vítejte v záložce online nástroje.

Pro zjištění hesla na wifi a podrobností ohledně internetového připojení.

Pro zjištění oficiálních kancelářských nástrojů (Office 365).

Zjištění sdílených chatů a neoficiálních nástrojů a pro zjištění platforem a sítí s aktivisty a dobrovolníky.

V Amnesty máme dvě wifi sítě:

• Jedna síť slouží pro zaměstnance: Amnesty STAFF.
  • Druhá pro veřejnost: Amnesty PUBLIC.
  • Hesla jsou k nalezení v kancelářích nebo u office managerky.

Pokud jste byli úspěšně připojeni, ale internet vám vypadl (což se čas od času stává), dodržte následující kroky:

• Nešiřte paniku! Chvíli počkejte, v 90% případů se internet po chvíli obnoví.
  • Pokud ne, zajděte za office manažerkou.
  • Pokud je opravdu zle, můžete se zkusit připojit přes pevný kabel. Najdete je různě po kancelářích, ale ne všechny fungují. Ty, co ano, jsou už tou dobou obvykle obsazené, můžete se ale připravit napříště a vědět, kam jít.
  • Pokud jste Michal, Ota nebo další člověk, co rád pracuje s technikou, můžete zkusit internet spravit přes router. Doporučujeme jen ostříleným opravářům.

Odkaz: https://www.office.com/

Outlook

Nejoficiálnějším a pravidelně používaným nástrojem je (chvilka napětí): email. Společně s dalšími nástroji spadá pod Office 365, ke kterému vám přidělí přístup office manažerka spolu s vaší soukromou @amnesty.cz adresou.

Využíváme rovněž sdílený disk Sharepoint, do kterého se dostaneme skrz přihlášení se na portal.office.com. Neoficiálními názvy jsou SharíaPoint a další podobné zkomoleniny poukazující na občasnou nespolehlivost a zdánlivou (ale i nezdánlivou) krutost tohoto systému (vycítí, když něco potřebujete rychle a nedá vám to).

Sharepoint je sdílené úložiště všech oficiálních Amnesty lidí, počínaje zaměstnanci a konče správní radou.

Dostat se do obecného úložiště je tak trochu jako projít bludištěm, proto se napoprvé obrňte trpělivostí. Cesta ve zkratce:

SHAREPOINT -> INTRANET -> SHARE -> AI-CZ

Dále zde najdete specifická úložiště, jako například Write for Rights, které spadá pod projekt Maraton psaní dopisů. Naprostá většina používaných dokumentů je však v obecném úložišti.

Kalendář

Obvykle se vám během pracovní doby bude hodit i kalendář. Kromě běžných funkcí kalendáře jej můžete také sdílet s dalšími osobami. Při založení schůzky můžete osoby označovat.

Přes kalendář se rezervuje zasedačka, a to přidáním místnosti Reditelna1@amnesty.cz jako účastníka schůzky, nebo přímou volbou místnosti v políčku Místo konání. Místnost potvrzuje, zda je, či není volná, a to zpětným e-mailem (Přijato vs Odmítnuto).

Teams

?

CRM

Web amnesty

Oficiální web AI ČR: https://www.amnesty.cz

Oficiální web AI global: https://www.amnesty.org/en/

Web slouží k získání veřejných informací všeho druhu a ze všech oddělení: kampaně, projekty, fundraising, aktivismus, tisk. Naleznete zde také i fakturační údaje, kontaktní adresu a další věci, které se vám mohou při práci hodit.

Amnesty International ČR – Facebook

Odkaz: https://www.facebook.com/AmnestyInternationalCR/

Oficiální Facebookový kanál. Všechny další jsou neoficiální.

Amnesty Chat

Sdílená Facebooková konverzace převážně pro zaměstnance a správní radu. Kdokoliv z členů smí přidat nového člena. Cílem je sdílení nápadů, úspěchů, krizovek a čas od času i kuriozit. Dochází zde k podivnému míšení osobního a profesního života ve všemožných kombinacích.

Amnesty Chat neslouží k řešení osobních i pracovních záležitostí, které patří do jen do soukromých zpráv (šetříme čas a energii na zajímavější věci).

Doodle

Odkaz: www.doodle.com

Doodle je platforma, která slouží k domlouvání schůzek. Založení účtu je zdarma, hlasování je také zdarma. Doodle je využíván poměrně často ve chvíli, kdy už nestačí osobní domluva nebo domluva v chatu.

Amnesty Book

Naši dobrovolníci, kteří organizují a přihlašují se na aktivistické a vzdělávací akce Amnesty, využívají systém, který se jmenuje Amnestybook. K vytvoření účtu zkontaktujte někoho z HRE, určitě vám rádi vše na Amnestybooku ukáží a vysvětlí.

Amnesty International – co, kdy, kde

Odkaz: https://www.facebook.com/groups/1574884269435581/

Oficiální a největší dobrovolnická skupina Amnesty ČR. Čítá skoro 1000 členů (aktivních je ale mnohem méně, což můžete změnit i vy!). Pro přístup je třeba požádat administrátory z oddělení aktivismu.

Pořadatelé Maratonu psaní dopisů

Odkaz: https://www.facebook.com/groups/maraton2019/

Nová skupina, která má za úkol propojovat Pořadatele Maratonu psaní dopisů navzájem a také spolu s potencionálními pořadateli pro další rok. O přístup je třeba požádat administrátory z oddělení aktivismu.

Koordinátoři Amnesty ČR

Odkaz: https://www.facebook.com/groups/377196352667102/

Interní organizační skupina pro koordinátory lokálních skupin Amnesty v České republice. O přístup se opět musí požádat.

Sexy skupinový chat

Interní Facebookový chat pro koordinátory lokálních skupin Amnesty v České republice.

Regionální FB skupiny

Soukromé skupiny pro koordinátory a členy/členky skupinek. Některé jsou oficiální více, některé méně. O přístup se opět musí často požádat.

Táborská skupina Amnesty: https://www.facebook.com/amnestytabor/